„IZOMORPHISM” de Sorin Oncu, la ATELIER 030202

feb. 11th, 2012 | By | Category: Proiecte

Luni, 13 februarie 2012, ora 19.00, la ATELIER 030202 (Sala Nouă TC- str. Sfânta Vineri nr. 11, Bucureşti), va avea loc vernisajul expoziţiei „IZOMORPHISM” de Sorin Oncu, curator: Olivia Niţiş. Coordonator Atelier 030202: Mihai Zgondoiu. Expoziţia e deschisă în perioada 13-27 februarie 2012.

„În arta românească nu avem o istorie a culturii gay. Reprezentarea nudității bărbătești considerată tabu înainte de 1989, precum nuditatea în general, i-a interesat pe câțiva artiști români după revoluție, doar ca formă de explorare a subiectului interzis. Artiștii gay par să nu existe.
Ar putea fi vorba despre teama de exprimare în spațiul public. Cu toate acestea, un artist, Sorin Oncu, aduce în atenție o posibilitate, un câmp de dezbatere a ceea ce este legal, uman și democratic. El folosește elemente iconografice simple, extrase din realitatea curentă, în conexiuni ironice. Vechiul și noul, tradiția și perspectivele moderne, îndrăznețul și frumosul, kitsch-ul și opusul său, abordarea mecanică a ideilor, toate acestea sunt analizate de Sorin Oncu prin încercarea de a înțelege modul în care forma lucrurilor încă le afectează conținutul în conștiința colectivă. Izomorfism este un proiect despre alteritate și privirea asupra ei, și despre permenenta posibilitate ca fiecare dintre noi să fie celalat în dinamica socială contemporană. Acesta este un proiect despre definirea normei, o invitație la meditația inteligentă și ironică și la acceptarea celulalt nu ca pe opusul tău, ci mai mult ca pe o posibilitate a ta.” (Olivia Niţiş)

Organizator: ATELIER 030202
Parteneri:Teatrul de Comedie, Clubul UNESCO-Adolescenţii, Asociaţia Euro CulturArt, Asociaţia Experimental Project
Parteneri media: Agentiadecarte.ro, Radio România Cultural, TATAIA, Cultura, ArtClue, Modernism.ro, Zile şi Nopţi, veiozaarte.ro, revista ARTA, Zeppelin

Număr de vizualizări :1142


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro