Documentarul “Oceanul Mare”, în regia Katharinei Copony, difuzat de TVR 1

feb. 8th, 2012 | By | Category: Eveniment

Documentarul “Oceanul Mare” va fi difuzat joi, 9 februarie 2012, de la ora 22:10, pe TVR 1. “Oceanul Mare” urmăreşte traseul a trei imigranţi chinezi, sosiţi în anii `90 la Bucureşti. Documentarul îi prezintă făcând afaceri, dar şi în viaţa lor privată din patria de adopţie, marcată de tot felul de transformări radicale. O perspectivă asiatică asupra tranziţiei româneşti, prin portretul unei comunităţi de imigranţi, cu dramele, problemele sale de adaptare şi nesiguranţa zilei de mâine. Filmul este produs de Katharina Copony, în coproducţie cu Komplizen Film (Germania) şi Hi Film Productions (România).

Katharina Copony, regizoarea filmului, s-a născut în 1972 la Graz, în Austria. A studiat artele la Viena. Filmul ei precedent, “Il Palazzo”, a câştigat în 2006 trofeul Arte pentru cel mai bun documentar german.

Număr de vizualizări :1142


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro