Bestsellerul “Corecţii” de Jonathan Franzen, în curs de adaptare pentru HBO

feb. 9th, 2012 | By | Category: Eveniment

Jonathan Franzen a făcut public, printr-un interviu acordat în cadrul Festivalului de la New York, faptul că lucrează împreuna cu producătorul Noah Baumbach la o adaptare a bestsellerului “Corecţii” pentru postul HBO. Cele aproape 600 de pagini ale romanului vor deveni patru sezoane de televiziune, fiecare a câte10 episoade. Din distribuţie fac parte Ewan McGregor (cel mai mic dintre copiii Lambert), Chris Cooper (Albert, patriarhul familiei bolnav de Alzheimer), Dianne Wiest (soţia lui Albert), Maggie Gyllenhaal şi Rhys Ifans (un mafiot leton).

Romanul “Corecţii”, recompensat în 2011 cu prestigiosul National Book Award, a apărut în limba română, în două ediţii (2003, 2011), în cadrul colecţiei „Biblioteca Polirom”, în traducerea Corneliei Bucur.

Jonathan Frazen (n. 1959) a crescut în Webster Groves, Missouri, o suburbie a oraşului St. Louis. Studiază la Swarthmore College, apoi la Freie Universität din Berlin, ca bursier Fulbright, pentru a lucra ulterior în laboratorul de seismologie din cadrul Departamentului de Fizica Pământului şi Ştiinte Planetare de la Harvard. Este autorul a patru romane – “Al 27-lea oraş” (1988; Polirom, 2007), “Strong Motions” (1992), “Corecţii” (2001; Polirom, 2004, 2011), distins cu prestigiosul National Book Award şi “Libertate” (2010); a mai scris un volum de eseuri, “How to Be Alone” (2002), şi altul de amintiri, “The Discomfort Zone” (2006). A primit Whiting Writers Award în 1988, o bursă Guggenheim în 1996, Premiul Berlin al Academei Americane în 2000 şi New York Times Best Books of the Year în 2001.

Număr de vizualizări :1069


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro