Arta cositorului pe înţelesul publicului, la MNAR

feb. 23rd, 2012 | By | Category: Eveniment

Muzeul Naţional de Artă al României invită publicul în zilele de vineri, 24 februarie 2012 şi 2 martie 2012, sâmbătă, 10 martie 2012, ora 16.30, precum şi miercuri, 14 martie 2012, ora 12.00 la vizite cu ghidaj gratuit în expoziţia „Arta cositorului în colecţiile Muzeului Naţional de Artă al României”. Prezentarea este susţinută de Carmen Tănăsoiu, curatorul expoziţiei, specialist în cadrul departamentului de Artă Veche Românească.

Expoziţia prezintă aproximativ 100 de obiecte din cositor aflate în patrimoniul secţiilor de Artă Veche Românească şi de Artă Decorativă ale MNAR – piese laice şi religioase, obiecte de uz cotidian sau decorative realizate în secolele XVI – XX în ateliere din Transilvania, dar şi în centre europene din spaţiul german, elveţian, din Boemia sau Silezia.

Sunt expuse obiecte reprezentative din toate tipurile existente în colecţie: pocale şi căni ceremoniale de breaslă, căni de cârciumă transilvănene, clondire, talere de nuntă, cupe, sfeşnice, statuete etc.

Prin formă, decor şi ornamentaţie, piesele selectate ilustrează o diversitate de stiluri şi tendinţe artistice, de la goticul târziu, la Renaşterea germană, baroc, rococo, până în secolul al XIX-lea când abundă producţia de obiecte lucrate în maniera vechilor stiluri.

Participarea se face numai pe bază de programare prin email la mariana.banciu@art.museum.ro.

Număr de vizualizări :909


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro