Adrian Leonard Mociulschi, cel mai tânăr canditat la funcţia de rector al Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti

feb. 22nd, 2012 | By | Category: Postcard

În cadrul alegerilor pentru ocuparea funcţiei de rector, organizate de Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti (mandatul 2012-2016), va candida si tânărul compozitor, scriitor şi lector universitar dr. Adrian Leonard Mociulschi. În vârstă de numai 38 de ani, fiind cel mai tânăr candidat, Adrian Leonard Mociulschi propune donaţia indemnizaţiei de conducere pentru constituirea unui fond social destinat ajutorării salariaţilor cu veniturile cele mai mici din instituţie, precum şi un program reformator, orientat către tinerii muzicieni din mijlocul cărora provine.

Descendentul unei vechi familii de origine poloneză care a dat mari personalităţi istoriei poporului român (Generalul Mociulschi), Adrian Leonard Mociulschi, este dublu licenţiat în muzică şi în teologie, precum şi laureatul unor mari premii internaţionale (Trofeul “Himalaya” acordat de China Radio International la Beijing, Premiul Municipalităţii Oraşului Valencia etc.).

Despre candidatura lui Adrian Leonard Mociulschi, artistul emerit de renume internaţional Gheorghe Zamfir a declarat: “În sfârşit se primesc şi veşti extraordinare, în tot oceanul de rău care ne-a cuprins. Adrian Mociulschi, profesor de armonie, doctor în muzică la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti candidează la postul de rector. O zi fericită ! Şi aş fi întradevar cel mai fericit om din lume dacă acest muzician desăvârşit ar fi ales în funcţia de rector, căci de oameni ca el avem nevoie ca de aer. L-am cunoscut în perioada când am fost profesor de nai în această instituţie şi am rămas impresionat de ideile sale despre muzică şi cultură, despre credinţă şi echitate, despre dreptate şi adevăr. În această lume a noastră, ce ne macină trupul şi sufletul, este nevoie mai mult ca niciodată să revenim la adevăratele valori, să apreciem oamenii şi să numim în funcţiile cheie ale ţării, personalităţi care pot salva ce a mai rămas de salvat. Nobleţea sufletească se capătă prin credinţă, demnitate şi dăruire totală, prin ceea ce faci. Or, Adrian Mociulschi face parte din grupul oamenilor nobili pe care îi mai avem.”

Programul managerial al candidatului Adrian Leonard Mociulschi şi informaţii publice suplimentare (despre toţi candidaţii) sunt postate pe site-ul oficial al Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti, la adresa de Internet  http://www.unmb.ro/noutati/alegeri-unmb-2012/

Număr de vizualizări :2369


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro