A început Preselecţia naţională pentru cea de-a VII-a ediţie a Jocurilor Francofoniei de la Nisa

feb. 2nd, 2012 | By | Category: Proiecte

În perioada 12 ianuarie-10 martie 2012, va avea loc Preselecţia naţională pentru cea de-a VII-a ediţie a Jocurilor Francofoniei de la Nisa, Franţa. În România, preselecţia artiştilor este organizată de MCPN, iar rezultatele preselecţiei vor fi anunţate pe site-ul Ministerului în cursul lunii aprilie 2012. Cea de-a VII-a ediţie a Jocurilor Francofoniei se va desfăşura în perioada 6-15 septembrie 2013 la Nisa, şi va da ocazia celor aproximativ 3000 de tineri participanţi din 40 de ţări, să ia parte la competiţii culturale şi sportive de amploare, sub egida francofoniei. Jocurile Francofoniei reprezintă un moment de vârf al culturii, al diversităţii culturale şi al sportului din ţările francofone.

Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional organizează preselecţia naţională a tinerilor artişti la următoarele probe:

Artele străzii :
1. Hip-hop
1. 2.Marionete uriaşe
2. 3.Jonglerie

Arte vizuale:
1. 4.Pictură
2. 5.Sculptură –instalaţii

6. Cântec

1. 7. Poveşti şi povestitori
1. 8.Dans de creaţie
1. 9.Literatură (nuvelă)
1. 10.Fotografie
1. 11.Creaţie digitală

Competiţiile culturale se adresează artiştilor cu vârste cuprinse între 18 ani (născuţi înainte de 1 ianuarie 1995) şi maxim 35 de ani (născuţi după 1 ianuarie 1978) şi oferă artiştilor selecţionaţi oportunitatea de a-şi expune lucrările, de a se confrunta cu alţi artişti francofoni, cu alte culturi şi, totodată, de a obţine o recunoaştere internaţională a talentului lor. NU SE ACCEPTĂ CANDIDATURILE ARTIŞTILOR CARE AU PARTICIPAT DEJA LA JOCURILE FRANCOFONIEI.

Mai multe informaţii la pagina web: http://www.cultura.ro/articol/311

Număr de vizualizări :1248


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro