„Povestea asta e adevărată” de Vasile Tănase

feb. 8th, 2012 | By | Category: Agenda de carte

La Editura Vremea, în colecţia „Fapte, Idei, Documente”, a apărut volumul „Povestea asta e adevărată” de Vasile Tănase.

Autorul spune povestea familiei sale, dar mai ales a tatălui său, Ivan Tănase, avocat şi fost fruntaş legionar din Giurgiu, care a fost urmărit de Siguranţa Statului şi mai apoi de Securitate, vreme de aproape 50 de ani, începând cu anul 1941. Ivan Tănase a fost închis în două rânduri (în 1941, pentru participare la „rebeliunea legionară”, vină de care a fost achitat, şi în 1952, pentru doi ani) şi a avut vreme de doi ani domiciliu obligatoriu (1954-1956).

Textul abunda de citate din dosarul lui Ivan Tănase, notele informative, procesele verbale şi celelalte documente fiind dovada tratamentului dur, inuman şi inutil la care au fost supuşi un invalid de război şi întreaga sa familie vreme de aproape jumătate de veac. La sfârşitul volumului, cele 80 documente scanate din arhiva CNSAS dau mărturie de demnitatea şi statornicia convingerilor fostului legionar şi ale soţiei sale.

Număr de vizualizări :1351


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro