„The Past in Craiova of Today” de Magda Buce-Răduţ

feb. 14th, 2012 | By | Category: Agenda de carte

La Editura Aius a apărut volumul „The Past in Craiova of Today” de Magda Buce-Răduţ. Urmărind îndeaproape schimbările peisajului arhitectural al locului în funcţie de timp, autoarea pretextează şi o prezentare a societăţii din jurul reperelor arhitecturale şi al monumentelor de patrimoniu naţional. Cartea este girată de istoricul Dinu C. Giurescu, prin prefaţa pe care acesta o semnează şi în care îşi afirmă sprijinul pentru ideea inovatoare a Magdei Buce-Răduţ.

În acest volum s-a urmărit felul în care societatea românească se integra spaţiului de cultură şi civilizaţie europeană, felul în care a influenţat viaţa socială asociindu-se în mod specific valorile tradiţionale şi moderne, cele din afara ţării cu specificul intern. Una dintre ideile fundamentale ale cărţii este faptul că autoarea s-a străduit să urmărească şi felul în care valorile româneşti s-au impus în civilizaţia europeană.

Magda Buce-Răduţ este absolventă a Institutului de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu” din Bucureşti, secţia Muzeologie. Este membră în Comisia Naţională pentru Învăţământ artistic din Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului şi lector asociat pe catedra de Istoria Artei în învăţământul superior.

Număr de vizualizări :1589


One Comment to “„The Past in Craiova of Today” de Magda Buce-Răduţ”

  1. adina spune:

    multe salutari de la mine ….cu mult drag…sper ca am nimerit bine….

Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro