„Tentaţia” de Douglas Kennedy

feb. 22nd, 2012 | By | Category: Agenda de carte

La Editura Trei, în colecţia „Fiction Connection”, a apărut volumul „Tentaţia” de Douglas Kennedy, un roman palpitant despre un scenarist de la Hollywood, pe care succesul dobândit peste noapte îl aruncă în prăpastia compromisurilor. Volumul a fost tradus de Lidia Grădinaru.

Ca toţi scenariştii de la Hollywood, David Armitage vrea să fie bogat şi celebru. Dar, timp de unsprezece ani, nu are parte decât de eşecuri. Însă brusc, dă lovitura – unul dintre scenariile sale este cumpărat de o televiziune, urmând să se facă un serial după el, serial care se va dovedi de mare succes. Viaţa lui se schimbă radical: orbit de faima pe care a dobândit-o peste noapte, îşi schimbă Volvo-ul de pe vremea lui Reagan cu un Porsche nou-nouţ, îşi părăseşte soţia şi copilul pentru o producătoare extrem de ambiţioasă, care însă îşi urmăreşte doar propriile interese. Destinul lui David ia o turnură ciudată când un miliardar, mare amator de filme, pe nume Philip Fleck îi propune o colaborare neobişnuită. Dependent de succes, David muşcă momeala şi se trezeşte că a făcut, de fapt, un pact cu diavolul, care îl aruncă pe neaşteptate în întunecata junglă hollywoodiană.

Douglas Kennedy s-a născut în Manhattan în 1955, dar a călătorit enorm, locuind mai mulţi ani în Australia, apoi în Irlanda. După câteva piese radio pentru BBC şi o piesă de teatru, a publicat o carte de memorii de călătorie dedicată experienţelor sale în Egipt, intitulatăBeyond the Pyramids. A urmat o perioadă jurnalistică în care a scris pentru publicaţii importante: The Sunday Times, The Sunday Telegraph, The New Statesman, precum şi pentru ediţiile britanice ale revistelor Esquire şiGQ. A debutat în proza de ficţiune cu romanul Dead Heart, în 1994. Romanele sale – The Big Picture, The Job,Leaving the World, The Pursuit of Happiness, A Special Relationship, State of the Union, Temptation, Woman in the Fifth–, traduse în peste 22 de limbi, au înregistrat un succes uriaş de piaţă şi s-au bucurat deopotrivă de aprecierea masivă a criticii. În 2006, lui Douglas Kennedy i s-a decernat distincţia de Cavaler al Ordinului Artelor şi Literelor, iar în 2009 a primit Grand Prix du Figaro, acordat de cotidianul Le Figaro.

Număr de vizualizări :1172


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro