„Tâlharii din cufăr/ The Box of Robbers” de L. Frank Baum

feb. 16th, 2012 | By | Category: Agenda de carte

La Editura Paralela 45, în colecţia „Bufniţa”, a apărut volumul bilingv „Tâlharii din cufăr/ The Box of Robbers” de L. Frank Baum, în traducerea lui C-tin Dumitru-Palcuş, cu ilustraţii de Silvia Mitrea.

„Tâlharii din cufar” are toate ingredientele unei povestiri reuşite: un mister de dezlegat într-un pod vechi, tensiunea ridicării unui capac greu de cufăr, nişte personaje foarte simpatice şi o fetiţă inteligentă care e singură acasă. Dialogurile sunt amuzante, pentru că tâlharii sunt deosebit de galanţi şi foarte rătăciţi în alt secol!

„Această poveste ar trebui să ne înveţe“, spune L. Frank Baum , „că nu trebuie să ne amestecăm în treburi care nu ne privesc. Dacă Martha s-ar fi abţinut să deschidă cufărul misterios al unchiului Walter, n-ar mai fi fost obligată să care pe scări toată prada pe care tâlharii o aduseseră în pod.“.

Număr de vizualizări :1753


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro