„Story – conţinut, structură, metodă şi principii scenaristice” de Robert McKee

feb. 13th, 2012 | By | Category: Agenda de carte

Vineri, 17 februarie 2012, ora 18.30, la Librăria Bastilia din Bucureşti, va avea loc lansarea unuia dintre cele mai populare manuale de scenaristică din întreaga lume: „Story – conţinut, structură, metodă şi principii scenaristice” de Robert McKee, Editura Filmtett. Vor vorbi: Mihai Fulger, critic de film, şi Ana Răduleţ, traducător.

„Story” este un ghid la care apelează mulţi dintre profesioniştii şi amatorii de cinematografie din zilele noastre. Nu te învaţă „tehnica” din spatele unui scenariu provocator, ci „mecanismul” oricărei poveşti bine spuse. Autorul sugearază: cunoaşte-ţi personajele, gândeşte, motivează, fii atent la conflict, caută extremele, scrie, rescrie, provoacă limitele existenţei umane! Inspiraţia poate apărea de oriunde, însă modelarea ei ţine de dominarea unui meşteşug ancestral: arta de a povesti.

„Story” nu este doar un manual important de scenaristică; acesta este şi titlul unui celebru seminar pe care Robert McKee îl susţine anual în marile capitale ale lumii şi care a contribuit la perfecţionarea unor filme astăzi de neuitat. Ele au obţinut: 35 de premii Oscar (din 160 de nominalizări); 164 de premii Emmy (din 500 de nominalizări); 29 de premii ale Asociaţiei Scriitorilor Americani (din 700 de nominalizări); 25 de premii ale Asociaţiei Regizorilor de Film Americani (din 48 de nominalizări).

Număr de vizualizări :3209


3 Comments to “„Story – conţinut, structură, metodă şi principii scenaristice” de Robert McKee”

  1. CONSTANTINESCU MARIANA spune:

    Pe care site se poate cumpăra cartea ?

  2. Ana spune:

    O gasiti in Bucuresti la Libraria Bastilia (Piata Romana nr. 5), in Cluj la Book Corner (Str. Eroilor nr. 15) sau o puteti comanda la filmtett@filmtett.ro.

  3. Balint spune:

    Începând cu vineri, 17 februarie se poate comanda și de pe site-ul okian.ro

Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro