„Rădăcini” de Virgil Costiuc

feb. 8th, 2012 | By | Category: Agenda de carte

La Editura Dacia XXI, în colecţia „Scriitorii la ei acasă”, a apărut antologia „Rădăcini” de Virgil Costiuc. Volumul a fost editat cu ajutorul poetului Ioan Vădan, directorul editurii Dacia XXI din Cluj Napoca, în colaborare cu Primăria Oancea. Antologia conţine o selecţie din volumele autorului publicate de-a lungul timpului, precum şi douăsprezece texte inedite.

„La prima citire, poeziile lui Virgil Costiuc par colţuroase, glaciale, ancorate în locuri greu accesibile ochilor/curajoşilor obişnuiţi. Însă, dacă te îmbraci în costum de gală la a treia lectură, ai toate şansele să afli cum se fabrică şi de unde vin perlele, care sunt avatarurile unui poet şi cum trebuie să procedeze acesta în bătălia cu ochiul de Sfinx.
Da, acest gălăţean Cavaler al Tristei Figuri are curajul necesar/nebunesc să provoace Inefabilul din toate dimensiunile Universului cunoscut: viaţă, moarte, dragoste, violenţă, resemnare, seninătate, apatie…fiindcă poetul are privire de Argus, nu umblă cu armură, săgeţi otrăvite, buruieni halucinogene şi cai de lemn. Ştie ce face, ce este, cum este şi ce se spune despre Deşertăciune, drept pentru care o ademeneşte, o tăvăleşte prin discretele sale evaziuni sentimentale şi o tratează cu flit. Pot să spun că Virgil Costiuc este un poet interesant? Pot!”, a scris Ion Zimbru, membru al Uniunii Scriitorilor din România, filiala Sud-Est.

Număr de vizualizări :1371


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro