„Dicţionar de rime şi asonanţe” de Mihail Nemeş

feb. 1st, 2012 | By | Category: Agenda de carte

La Editura Paralela 45, în colecţia „Marile dicţionare”, a apărut volumul „Dicţionar de rime şi asonanţe” de Mihail Nemeş.

“Concepută ca dicţionar de rime şi asonanţe, prezenta lucrare înregistrează cvasitotalitatea cuvintelor din principala sursă pe care s-a întemeiat (Dicţionarul explicativ al limbii române). O bogată inserţie de nume proprii şi de locuţiuni străine întregeşte această operă de lexicografie poetică. (…)
Dicţionarul de rime şi asonanţe se adresează acelui gen de poeta versifax, precum şi traducătorilor de poezie, cărora un astfel de auxiliar le este indispensabil. Sperăm că, prin imensul material pe care îl cuprinde, el poate sluji deopotrivă şi cercetătorilor din domeniul lingvisticii.” (Mihail Nemeş)

Număr de vizualizări :1531


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro