“Rendez-vous cu lumea”, în cadrul seriei de autor „Aurora Liiceanu”

feb. 2nd, 2012 | By | Category: Agenda de carte

De curând, la Editura Polirom, a apărut cel de-al treilea titlu al seriei pe care editura i-o dedică celui mai cunoscut şi mai mediatizat psiholog autohton, Aurora Liiceanu. Publicată într-o primă ediţie în 2010, “Rendez-vous cu lumea” este una dintre cărţile Aurorei Liiceanu care au cunoscut tiraje succesive. Poveşti de viaţă pline de tâlc, ale autoarei sau experienţe ale „celorlalţi”, istorisirile din “Rendez-vous cu lumea” continuă dialogul dintre antropologie şi literatura din volumul “Prin perdea”.

„Nu există egalitate între sexe, există doar care pe care, sigur, şi dragoste există, dar ele sînt legate. Iubire oarba nu există, iubirea trebuie cîştigată. Bărbatul trebuie să înţeleagă ce înseamnă o femeie. O femeie e o femeie…
Femeile vor cu orice preţ ca bărbaţii să renunţe la cele trei atribute prin care sînt definiţi: emoţionalitatea restrictivă, inhibiţia afecţiunii şi preocuparea pentru succes. Ele vor iubire. Dar, culmea, sînt atrase exact de cei care corespund atributelor de mai sus. S-ar îndrăgosti ele, oare, de bărbaţi sensibili şi emotivi, mîngîietori şi plini de tandreţe ca o mamă şi neanimaţi de ambiţii de ascensiune socială?” (Aurora Liiceanu)

Aurora Liiceanu, doctor în psihologie, a lucrat în cercetare şi a predat psihologie la diferite universităţi din Bucureşti, dar şi la UQAM (Canada) sau EHESS (Franţa). În prezent, este cercetător senior la Institutul de Filosofie şi Psihologie „Constantin Rădulescu-Motru” din cadrul Academiei Române.

Număr de vizualizări :1619


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro