Săptămâna „Caragiale” la Radio România Cultural

ian. 29th, 2012 | By | Category: Postcard

În perioada 30 ianuarie – 3 februarie 2012, în deschiderea anului aniversar „Caragiale”, Radio România Cultural invită ascultătorii în lumea lui Caragiale, cu ediţii speciale ale celor mai îndrăgite emisiuni, care le vor aminti de creaţia incredibil de actuală a marelui dramaturg. Deşi au trecut 160 de ani de la naşterea lui Caragiale şi 100 de ani de la dispariţia acestuia, subiectele şi caracterele sale revin în emisiunile de actualitate „Espresso” şi „Texte şi pretexte”. Le citesc, analizează şi comentează Dana Ivanov şi Radu Croitoru de la 7:00 la 9:00 şi Răzvan Dolea şi Răzvan Protopopescu de la 10:00 la 11:00.

În perioada 30 ianuarie-3 februarie 2012, reputatul regizor de teatru şi film Alexa Visarion este invitatul emisiunii „Vorba de cultură” la Radio România Cultural. Semnatar al montărilor cu numeroase piese de teatru pe scenele din România şi din străinătate, printre care amintim „D’ale carnavalului” de I.L.Caragiale, la Teatrul Lindabauer din Reykjavik, Islanda, „O noapte furtunoasă” de I.L.Caragiale, la Teatrul Giuleşti, la Teatrul de Artă din Moscova la Teatrul Naţional Radiofonic, Alexa Visarion a regizat filme de referinţă în cinematografia românească, printre care şi „Năpasta”, inspirat de opera lui Caragiale.
Începând cu 30 ianuarie 2012, data la care se aniversează 160 de ani de la naşterea lui Ion Luca Caragiale, emisiunea „Colecţionarul de voci”, difuzată de luni până vineri de la ora 17.00 la Radio România Cultural, readuce pe undele radio voci celebre ce interpretează fragmente din opera lui Caragiale, dar şi comentarii ale lui George Călinescu despre opera celebrului dramaturg.
Radio România Cultural şi Teatrul Naţional Radiofonic, difuzează în aceeaşi săptămînă o suită de 20 de spectacole de teatru radiofonic, realizate în perioada 1951-2012. Mai multe variante ale comediilor „O scrisoare pierdută” şi „O noapte furtunoasă”, apoi „D’ale carnavalului” şi „Conu Leonida faţă cu reacţiunea”, precum şi drama „Năpasta”, alături de montări variate pe nu mai puţin cunoscutele „Momente şi schiţe” vor putea fi ascultate zi de zi pe frecvenţele Radio România Cultural. De asemenea de luni şi până vineri vor putea fi audiate în premieră, începând cu ora 16.00 şi în reluare de la miezul nopţii, 4 episoade ale celei mai noi producţii a Teatrului Naţional Radiofonic, în regial lui Mihai Lungeanu: „Ţara lui Caragiale – Schiţe contemporane despre întâmplări trecute… sau invers !?”. Pentru marţi 30 ianuarie 2012, Redacţia Teatru a programat în seria Biografii, memorii. Biografia unei capodopere:. „I.L.Caragiale: O noapte furtunoasă”, respectiv „I.L.Caragiale: O scrisoare pierdută”.

Mai multe informaţii pe www.rrc.ro

Număr de vizualizări :1949


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro