S-a lansat pagina de internet „European Expert Network on Culture” (EENC)

ian. 19th, 2012 | By | Category: Postcard

De curând, s-a lansat pagina de internet „European Expert Network on Culture”, EENC (Reţeaua europeană de experţi pentru cultură), ce poate fi accesată la adresa http://www.eenc.eu/. Aceasta a fost lansată de Direcţia Generală pentru Educaţie şi Cultură a Comisiei Europene (DG EAC). Conţinutul este disponibil în limbile engleză, franceză şi germană. EENC este coordonată de Interarts Foundation şi Culture Action Europe.

Pagina oferă informaţii cu privire la această iniţiativă şi la activităţile sale şi pune la dispoziţia vizitatorilor resurse utile despre politicile culturale europene şi despre cooperarea în domeniul culturii. Ea conţine diferite lucrări pe teme legate de politica culturală în UE, inclusiv accesul la cultură, rolul industriilor culturale şi al creativităţii în dezvoltarea regională, impactul digitizării asupra sectorului cultural european şi asupra competenţelor profesionale, precum şi rolul culturii în procesul de responsabilizare a societăţii civile în ţările din afara UE.

Acest site conţine, de asemenea, o bibliotecă de linkuri la resurse utile (reviste, rapoarte, prezentări de minute, centre de conferinţe şi documentare), dar şi o bază de date de experţi şi de adrese ale unor organizaţii active în domeniul politicii culturale şi al cooperării culturale în UE, dar şi în ţări din afara UE. Acesta va fi extins şi actualizat cu regularitate.

Număr de vizualizări :1079


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro