O precizare de la scriitorul Andrei Novac

ian. 25th, 2012 | By | Category: Postcard
Pe adresa redacției AgenţiadeCarte.ro am primit o precizare a scriitorului Andrei Novac în legătură cu informația publicată de cotidianul gălățean „Viaţa liberă” conform căreia, de Ziua Culturii Naţionale, la premiile revistei „Dunărea de Jos”, ar fi fost reprezentantul Ministrului Culturii şi Patrimoniului Naţional, dl. Kelemen Hunor. Publicăm precizarea scrisă de Andrei Novac.

„Cotidanul gălăţean Viaţa liberă a publicat o informaţie despre premiile revistei Dunărea de Jos oferite de Ziua Culturii Naţionale. Conform acestei surse, numele meu apare în calitatea de consilier al Ministrului Culturii şi Patrimoniului Naţional, dl. Kelemen Hunor. Informaţie eronată şi pe care nu eu am difuzat-o. Nu am dat niciun fel de declaraţie cotidianului gălăţean şi nici nu m-am prezentat într-o altă calitate decât, cum era firesc, de scriitor invitat”, a precizat scriitorul Andrei Novac.

Andrei Novac s-a născut la 1 iulie 1983, în Târgu- Jiu. Este licenţiat în istorie al Universităţii de Vest din Timişoara, Facultatea de Litere, Istorie şi Teologie; absolvent al masteratului pe relaţii internaţionale şi integrare euro- atlantică, în cadrul Universităţii Bucureşti, Facultatea de Istorie. Începând cu anul 2009, este doctorand în filologie în cadrul Universităţii de Vest Timişoara. A publicat poezie în majoritatea revistelor de literatură din România. Din mai 2009, este membru al Uniunii Scriitorilor din România. A publicat volumele: « Poezii », Editura Newest, Târgu- Jiu, 2000; « Miez de talpă », Editura Eurostampa Timişoara 2003; « A nouăsprezecea inimă de înger », Editura Eurostampa Timişoara, 2003; « Vârsta sării », Editura Muzeul Literaturii Române, Bucureşti, 2006, cu o prefaţă de Valentin Taşcu; « Locul în care întorc tramvaiele », Editura Timpul, Iaşi 2008, cu o prefaţă de Liviu Ioan Stoiciu, „Aceiaşi”, Editura Brumar, 2011. Este prezent în mai multe antologii: « Prima generaţie ultimul val », Editura Muzeul Literaturii Române, Bucureşti 2005; « Maratonul de poezie şi jazz 2010 », Editura Tracus Arte, Bucureşti 2010; « Maratonul de poezie şi jazz 2011 », Editura Tracus Arte, Bucureşti 2011. Este promotorul şi iniţiatorul unor evenimente culturale care cuprind  concerte de muzică şi poezie,  şi al unor festivaluri de literatură : « Zilele de literatură Valentin Taşcu »; « Ziua mondială a poeziei Tg- Jiu 2011 »( proiect realizat la iniţiativa şi împreună cu scriitorul Dan Mircea Cipariu), « Manuscrisul de la Gorj », atelier de scriere creativă, ( proiect realizat la iniţiativa şi împreună cu scriitorul Dan Mircea Cipariu).

Număr de vizualizări :1793


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro