Niels Van Tomme dezbate pe tema „Aporia curatoriatului”, la Pavilion Unicredit

ian. 10th, 2012 | By | Category: Eveniment

Joi, 12 ianuarie 2012, ora 19:00, la Pavilion Uncredit din Bucureşti, Niels Van Tomme va dezbate pe tema „Aporia curatoriatului”. Conferinţa e susţinută în cadrul expoziţiei “Melancolia nu e îndeajuns…”, curatoriată de Niels Van Tomme.

În loc de a asambla concepte cu precizie şi competenţă curatorială, ce anume ar rezulta din introducerea îndoielii şi ezitării ca principii de bază ale realizării unei expoziţii? Ce tip de cunoaştere poate fi dobândit dintr-o asemenea poziţie curatorială dubitativă? Înseamnă oare că expoziţia se va nărui în sine sau există cumva alte modalităţi de asamblare şi trăire a expoziţiei care pot fi atinse?

Niels Van Tomme este un curator, cercetător şi critic de artă stabilit în New York. Cea mai recentă expoziţie curatoriată de Van Tomme este “Where Do We Migrate To?”, inaugurată la Centrul pentru Artă, Design şi Cultură Vizuală din Baltimore, care va fi itinerată la New Parsons School of Design din New York, CAC în New Orleans, şi la Centrul Rubin de Arte Vizuale din El Paso. Este editor-colaborator al Art Papers şi publică în periodice, reviste şi cataloage expoziţionale internaţionale. Van Tomme este în prezent coeditor al cărţii intitulate “Aestheic Justice” (Justiţia Estetică), care va apărea în Colecţia Antennae, publicată de Valiz, Amsterdam, în 2012.

Număr de vizualizări :1051


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro