Mihai Eminescu, omagiat în Parlamentul European

ian. 11th, 2012 | By | Category: Postcard
Parlamentul European a adus, marţi, 10 ianuarie 2012, un omagiu poetului naţional al României, Mihai Eminescu, la 162 de ani de la naşterea sa. Potrivit unui comunicat de presă, evenimentul, organizat de europarlamentarul Petru Luhan, s-a bucurat de un real succes, peste 400 de persoane onorând invitaţia. Printre aceştia menţionăm prezenţa comisarului european Dacian Cioloş.
 
„Astăzi am avut onoarea şi deosebita plăcere de a le prezenta colegilor mei din Parlamentul European o mică parte din ceea ce înseamnă nepreţuita operă a lui Mihai Eminescu. Mă bucur nespus că am avut un public numeros şi că am făcut o surpriză plăcută, la început de an, românilor care trăiesc în Bruxelles şi care au venit în număr mare”, a declarat Petru Luhan.
 
Prima parte a evenimentului a constat într-un concert în memoria marelui poet. Sala Yehudi Menuhin din Parlamentul European a răsunat în acordurile compoziţiilor lui George Enescu, în interpretarea Claudiei Bara (pian) şi George Tudorache (vioară).
 
Mai apoi, publicul spectator a fost încântat de interpretarea magistrală a poeziei „Dormi” de Mihai Eminescu, atât în română cât şi în franceză, a actorului Sebastian Radovici.
 
A urmat un duet de excepţie, Ioana Mihai (pian) şi Mariana Iacob (mezzosoprană), care au transpus muzical poezii celebre ale lui Eminescu.
În a doua parte a evenimentului, au fost promovate o serie de produse bio din Bucovina , regiunea care a fost sursă de inspiraţie pentru atât de multe dintre operele marelui poet român. „Produsele excepţionale din Bucovina au reuşit, şi de această dată, să îi impresioneze pe colegii mei europarlamentari”, a precizat Petru Luhan.
Număr de vizualizări :2740


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro