Dirijorul Adrian Morar, pe scena Sălii Radio din Bucureşti

ian. 17th, 2012 | By | Category: Eveniment

Vineri, 20 ianuarie 2012, ora 19:00, pe Scena Sălii Radio (Bucureşti), va avea loc concertul Orchestrei Naţionale Radio, sub bagheta dirijorului Adrian Morar, care propune publicului bucureştean un program variat. În deschiderea concertului va fi interpretată lucrarea “Solstiţiu” a cunoscutului compozitor clujean Adrian Pop, compusă în 1979 şi inspirată dintr-o colindă din Bihor, numită „Colinda Soarelui”. Concertul o va avea ca solistă pe violonista Cristina Anghelescu.

Va urma “Concertul nr. 3 în si minor pentru vioară şi orchestră, op. 61” de Camille Saint-Saëns, compus în 1880 pentru violonistul Pablo de Sarasate, care l-a cântat în premieră.
În partea a doua a programului vom audia „Carnaval” de Robert Schumann (op. 9, 1834, lucrare compusă pentru pian), în varianta pentru orchestră realizată de Theodor Rogalski.

Număr de vizualizări :1342


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro