Corina Bernic şi Andrei Dósa, la “unu` şi unu`, fresh literar de Club A”

ian. 20th, 2012 | By | Category: Eveniment

Sâmbătă, 21 ianuarie 2012, ora 18.00, va avea loc o nouă ediţie “unu` şi unu`, fresh literar de Club A” Această ediţie pune faţă în faţă două debuturi în poezie pe 2011: Corina Bernic şi Andrei Dósa. Un proiect un cristian.

Născută la Iaşi în 1981, Corina Bernic a lucrat din 2003 până în 2005 ca jurnalist TVR, din 2006 până în 2010 a ocupat funcţia de şef de departament în cadrul Centrului Naţional al Cărţii al Institutului Cultural Român. În prezent este manager cultural al Fundaţiei Bosch. A publicat articole în diverse ziare şi reviste (Observator cultural, Dilemateca, Dilema veche, Contrafort, ofCorso, Timpul, Ziarul de Iaşi), proză în diverse antologii, a editat antologia de proză scurtă Primii mei blugi (Editura Art, 2009) şi antologia bilingvă a Festivalului Internaţional de poezie „Oskar Pastior“, Sibiu 2007 (Editura Art, ed. I 2008, ed. a II-a, 2009). Printre autorii traduşi de ea se numără Herta Müller, Daniel Kehlmann, Peter Handke, Oskar Pastior. În 2011, Corina Bernic a debutat editorial cu volumul de poeme Casa scărilor, Editura Casa de Pariuri Literare, distins cu premiul pentru debut in memoriam George Vasilievici şi a tradus volumul Omul este un mare fazan pe lume de Herta Müller, Editura Humanitas, seria de autor “Herta Müller”.

„Mă numesc Andrei Dósa, am 26 de ani, locuiesc în oraşul de la poalele Tâmpei, oraş înfrăţit cu Hollywood-ul, lucru cu care mă mândresc. De curând am absolvit cursurile masterului de Inovare Culturală (care se numea cândva master de Scriere Creatoare) din cadrul Facultăţii de Litere din Braşov. Am lucrat în construcţii, am spălat vase în America şi am crezut că banii câştigaţi o să-mi ajungă o veşnicie. Sunt colaborator al revistelor Poesis International şi Corpul T. Debut în volum cu „Cînd va veni ceea ce este desăvîrşit”(Editura Tracus Arte, 2011) – premiul Iustin Panţa şi nominalizare la Premiul Mihai Eminescu – Opera Prima.”, a spus Dosa Andrei.

Număr de vizualizări :1425


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro