“Toată lumea din familia noastră” – singurul lungmetraj românesc de la Berlinale 2012

ian. 20th, 2012 | By | Category: Eveniment

În perioada 9-19 februarie 2012, cel de-al doilea lungmetraj al regizorului Radu Jude, “Toată lumea din familia noastră”, va fi proiectat în premieră mondială la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin, în secţiunea Forum. Producţia semnată de Radu Jude este singurul lungmetraj românesc din programul Berlinale din acest an. Scenariul este semnat de Radu Jude şi Corina Sabău, autoarea romanului “Bloc 29, apartamentul 1”, Editura Polirom, 2009.

“Toată lumea din familia noastră” a fost dezvoltat în cadrul CineLink  (Festivalul de Film de la Sarajevo) şi CrossRoads (Co-Production Forum, organizat de Thessaloniki International Film Festival) iar la Sofia Meetings a fost premiat cu Best Pitch Award. Proiectul este susţinut de Centrul Naţional al Cinematografiei, Eurimages, HBO România, Teleclub şi City Cinema. Filmul este o producţie Hi Film, în coproducţie cu Circe Films (Olanda) şi Abis Studio (România).

Radu Jude se întoarce la Berlin cu cel mai recent film al său, după ce în 2009 lungmetrajul de debut, “Cea mai fericită fată din lume”, a câştigat Premiul C.I.C.A.E, acordat de Confederaţia Internaţională a Cinematografelor de Artă.

“Toată lumea din familia noastră” tratează cu umor povestea tristă a unui tată şi a fiicei lui, care vor să petreacă împreună o vacanţă ca-n rai, însă deocamdată sunt prinşi în iadul relaţiilor de familie de pe pământ. Filmul îi are în rolurile principale pe Şerban Pavlu, Sofia Nicolaescu, Mihaela Sîrbu şi Gabriel Spahiu, cu apariţia extraordinară a cunoscuţilor actori Tamara Buciuceanu-Botez,  Stela Popescu şi Alexandru Arşinel.

Radu Jude este regizorul scurtmetrajelor câştigătoare a numeroase premii, “Lampa cu căciulă” şi “Alexandra” . Lungmetrajul său de debut, “Cea mai fericită fată din lume”, a câştigat  premiul FIPRESCI la Sofia IFF şi IndieLisboa IFF, premiul Golden Tower – Palic European IFF şi Award Cine-Ecole – ACID Program Cannes şi a fost selecţionat în peste 60 de festivaluri de film.

Număr de vizualizări :1168


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro