Concursul Internaţional de Canto „Maeştrii artei lirice”, a patra ediţie

ian. 23rd, 2012 | By | Category: Eveniment

În perioada 18-25 martie 2012, se va desfăşura cea de-a patra ediţie a Concursului Internaţional de Canto „Maeştrii artei lirice”, eveniment organizat de Opera Naţională Bucureşti. În acest an competiţia va purta numele celebrului tenor Valentin Teodorian (n.1928- d.1995). Competiţia are ca obiectiv descoperirea şi lansarea celor mai valoroase voci lirice ale tinerei generaţii.

Se pot înscrie la concurs voci din toate categoriile: cântăreţi, solişti sau corişti din instituţiile muzicale, studenţi ai institutelor superioare de muzica, tinere talente cu pregătire profesionala din România şi din străinătate. Sunt admişi concurenţii cu vârste cuprinse între 20 şi 32 ani,  pentru voci feminine, între 20 şi 34 ani, pentru voci masculine (împliniţi până în data de 31 martie 2012).

Pentru candidaţii din provincie şi din străinătate, Opera Naţională Bucureşti asigură prezenţa unui pianist acompaniator, pentru primii 16 candidaţi înscrişi, care îşi exprimă această opţiune în formularul de înscriere. Candidaţii care nu îndeplinesc aceste condiţii îşi vor asigura acompaniamentul pianistic.

Înscrierile se fac online, completând formularul de înscriere postat pe site-ul instituţiei www.operanb.ro şi trimiţându-l împreună cu documentele necesare înscrierii la adresele de email: flori.jalba@gmail.comralucaonb@yahoo.com, veronica.martinoiu@gmail.com,  în perioada           30 ianuarie 2012 – 11 martie 2012.

Pentru mai multe detalii: http://www.operanb.ro/.

Număr de vizualizări :4735


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro