Cele mai reușite 20 de scurtmetraje autohtone de animație ale anului 2011, la ICR

ian. 22nd, 2012 | By | Category: Eveniment

Joi, 26 ianuarie 2012, ora 18:00, la sediul ICR (Aleea Alexandru 38, București), vor fi proiectate cele mai reușite 20 de scurtmetraje autohtone de animație ale anului 2011, în cadrul evenimentului „Anim’est”. Proiecția va fi urmată de o discuție cu publicul la care vor participa Mihai Mitrică, director Anim’est, Vlad Ilicievici, director executiv Anim’est, Toma Peiu, PR-ul festivalului, precum și regizorii unora dintre filmele prezentate.

Înfiinţat în 2006, Festivalul Internaţional Anim’est a devenit, pe parcursul ultimilor ani, un eveniment de marcă pentru Capitală şi unul dintre cele mai importante festivaluri de profil din Europa Centrală.

În competiția românească de anul trecut au intrat și titluri realizate de animatori care nu se aflau la prima participare în cadrul festivalului – The Dog and a Little Bird și Travelling With My Thoughts Full of Hope, realizate de Adrian Băluță; Fresca – Blestemul lui Dragulea, regia: Octavian Frecea, care a avut premiera mondială în competiția Festivalului Internațional de Film de Animație Anima de la Bruxelles; Action Movie, regizat de Bogdan Mihăilescu, nominalizat anul trecut la Premiul Gopo „Tânără Speranță” pentru Grand Cafe; Clinica al lui Török Tihamer; Euro potentia est, cel mai nou scurtmetraj al lui Tamas Szocs; Suntem europeni!?, regizat de Fekete Szabolcs; Wake Up al lui Florin Drăgoi; Visul ciulinului, regia: Nina Mihăilă; It’s a Living, regia: Cristina Zoica-Dumitru şi câștigătorul Premiului pentru Cel mai Bun Film de Animație la Festivalul de Film Anonimul 2011, Growing, regia: Roxana Bențu, unul dintre cei șase membri ai echipei de animație a lungmetrajuluiCrulic – Drumul spre Dincolo. Sebastian Cosor, cu The Scream, producția MediaPro Magic care a reprezentat România și în cadrul competiției Balkanimation; Klára Balázs, cu Dansul;Ana Tomescu, realizatoarea scurtmetrajului Evoluție cromatică; Radu Gaciu, cu IRA; Vlad Sandu, regizorul filmului [klun]; Andra Berilă, cea care semnează Mr. gRAPE; Zoltani Levente, regizorul filmului The Sphere; Octavian Ureche, cu Voxelboy sunt numele noi pe care le aduce în atenția publicului Anim’est, ediția 2011. Dodo şi Tic, regizat de Gabriel Vasiliu, a reprezentat o altă prezenţă notabilă în festival.

Număr de vizualizări :1305


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro