Campania de strângere de semnături „We are more – act for culture in Europe”: 450 de milioane de persoane apreciază cultura în Europa

ian. 5th, 2012 | By | Category: Eveniment

În octombrie 2010, a fost lansată campania la nivel european pentru arte şi cultură „We are more – act for culture in Europe”, care va continua până în 2013, când Uniunea Europeană va adopta un nou buget multianual. Campania „We are more” promovează cultura, patrimoniul şi artele, alături de educaţie, coeziunea socială şi dezvoltarea durabilă, ca domenii cheie în care UE trebuie să investească mai mult, dacă doreşte să atingă obiectivele fixate de dezvoltare şi să rămână în viitor o democraţie prosperă. La originea acestei campanii se află Culture Action Europe, o coaliţie reprezentând mai mult de 100 de organizaţii şi numeroşi artişti din Europa, în parteneriat strategic cu Fundaţia Culturală Europeană. Campania pune la dispoziţie resurse şi instrumente diverse şi încurajează implicarea activă a aderenţilor săi pentru susţinerea sporită a artelor şi culturii în politicile şi programele Uniunii Europene.

Culture Action Europe, în parteneriat cu European Cultural Foundation, a lansat în toate ţările membre ale UE o campanie de strângere de semnături intitulată„We are more – act for culture in Europe”.
2012 este un an important pentru că vor fi votate de către deputaţii Parlamentului European şi miniştrii din statele membre deciziile referitoare la bugetul UE pentru perioada 2014-2020. Este în joc sprijinul UE pentru cultură în următorii şapte ani, iar negocierile din primele patru luni ale anului vor fi cruciale. Campania„We are more – act for culture in Europe” îşi propune să colecteze 100.000 de semnături şi să le prezinte miniştrilor culturii din toate statele membre ale UE la întrunirea Consiliului Miniştrilor Culturii din mai 2012. Pentru a face această sarcină mai realizabilă, campania a stabilit obiective naţionale de semnături pentru fiecare ţară, pe baza dimensiunii fiecărei ţări (din România ar trebui strânse 5.029 de semnături).

Mai multe informaţii despre semnarea Manifestului la pagina: www.wearemore.eu/manifesto

Pentru mai multe detalii, consultaţi ghidul informativ

Număr de vizualizări :1247


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro