Atelierul „101 autori români de citit într-o viaţă”, cu jurnalistul şi scriitorul Eugen Istodor

ian. 12th, 2012 | By | Category: Eveniment

Fundaţia Calea Victoriei organizează din 14 ianuarie 2012, ora 11.00, la sediul Fundaţiei Calea Victoriei (str. Caimatei 20, et. 3, Bucureşti), atelierul“101 autori români de citit într-o viaţă”, susţinut de jurnalistul şi scriitorul Eugen Istodor. Cei interesaţi să participe la aceste ateliere vor putea dezbate întrebări precum: Ce mai alegem pentru sufletul şi mintea de astăzi, ce ne mai luminează în secolul 21, secolul „înţelepciunii” de twitter, al viralelor de pe reţelele de socializare, al promovării excesive? Ce putem citi, nu-i aşa, pe iPad-uri, în metrou?

 

Eugen Istodor este unul dintre cei mai talentaţi scriitori români din tânara generaţie. În prezent, este reporter săptămânal la „Caţavencii”. Pe parcursul dezvoltării sale profesionale a colaborat cu diferite radiouri şi televiziuni, fiind realizator de programe, moderator, editor sau reporter.

Atelierul se desfăşoară în 10 întâlniri interactive. Acesta este structurat pe domenii şi genuri literare. De la cronicari şi Cantemir până la Agopian şi Filip Florian. De la Budai Deleanu la Rebreanu. De la Creangă la Brumaru. De la Caragiale, Ionesco la Vişniec. De la poeţii Vacaresti la Ioan Es Pop. De la Bălcescu la Boia. Seria clasicizantă: Liiceanu, Pleşu, Patapievici, dar şi sistemele, Blaga, Florian, Noica. De la Gusti la Irina Nicolau şi Vintilă Mihăilescu. De la Zeletin la Tismăneanu.

Număr de vizualizări :1789


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro