„Puterea coincidenţei. Cum ne arată viaţa ceea ce avem nevoie să ştim” de David Richo

ian. 18th, 2012 | By | Category: Agenda de carte

La Editura Trei, în colecţia „ Psihologie practică ”, a apărut volumul „Puterea coincidenţei. Cum ne arată viaţa ceea ce avem nevoie să ştim” de David Richo, în traducerea Sofiei Manuela Nicolae. “Puterea coincidenţei” va ajuta cititorul să interpreteze o serie de întâmplări similare, să accepte forţele benefice din jurul său, să înţeleagă cum poate fi călăuzit prin evenimentele vieţii de vise, să folosească imaginaţia creativă în alegerile pe care le face şi să trăiască în conformitate cu cele mai profunde trebuinţe şi dorinţe ale sale, aşa cum i le dezvăluie coincidenţele semnificative.

O femeie comandă o rochie roşie la un magazin şi îi e trimisă una neagră. Când să semnaleze eroarea, sora ei o anunţă că mama lor a murit.
Coincidenţa semnificativă este o întâlnire bulversantă şi uneori înfricoşătoare între lume şi sinele nostru. Ceva se întâmplă în lumea exterioară şi se potriveşte exact cu ceea ce avem chiar acum nevoie, arătând că natura noastră umană şi mama natură sunt două faţete ale aceleiaşi monede. Nimic nu este întâmplător…
Clipele de coincidenţă ne cer să acordăm atenţie celor ce urmează să se întâmple pe drumul nostru, în viitorul apropiat sau puţin mai îndepărtat. Din acest punct de vedere, lovituri dureroase pot deveni momente de tranziţie pline de graţie, iar opririle pot deveni trepte. Atenţi la destinul nostru, îl urmăm deliberat în loc de a-i rezista, a ne plânge de el sau a ne regreta în vreun alt fel soarta, acceptăm sensul în care se roteşte roata vieţii şi găsim o semnificaţie în ceea ce pare a fi o întâmplare.

David Richo, terapeut, profesor şi autor, doctor în filosofie, susţine seminarii pe tot cuprinsul Statelor Unite. A scris How to be an Adult in Relationships şi The Five Things We Cannot Change.

Număr de vizualizări :1089


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro