„Pink Floyd în roşu” de Michele Mari

ian. 31st, 2012 | By | Category: Agenda de carte

La Editura Polirom, în colecţia „Biblioteca Polirom. Proză XXI”, a apărut volumul „Pink Floyd în roşu” de Michele Mari, în traducerea Ceraselei Barbone.

„Pink Floyd în roşu” este un roman experimental, în care răfuielile interne ale formaţiei Pink Floyd devin un prilej pentru redarea metaforică a unui proces de creaţie. Călătorie în lumea legendarului grup, puzzle de amintiri, mărturisiri şi istorii alternative, cartea îi oferă cititorului şansa de a afla secrete despre istoria formaţiei, de a face cunoştinţă cu cei care l-au avut în preajmă pe Syd Barrett şi cu aceia care au avut, fie şi tangenţial, legătură cu Pink Floyd. Documentându-se şi, în aceeaşi măsură, împletind strâns ficţiunea cu faptul istoric, autorul adună la masa rotundă a naraţiunii toate personajele în măsură să redea povestea unui mit, de la sunetişti, până la celebrităţi ca Stanley Kubrick, David Bowie sau Michelangelo Antonioni.

„Roman de ficţiune sprijinit de o documentare solidă, Pink Floyd în roşu este conceput ca o suită de mărturii atribuite unor personaje reale – de la membrii formaţiei până la cei care au avut doar în treacăt legătură cu grupul – sau imaginare – de la siamezi, un monstru cu două capete, până la protagoniştii cântecelor lor. Cu fiecare intervenţie, aflăm tot mai multe despre istoria grupului Pink Floyd şi despre influenţa pe care Syd Barrett a avut-o asupra acestuia, dar şi amănunte despre lumea muzicii rock.“ (Corriere della Sera)

„Pink Floyd în roşu nu este doar o biografie de grup sau o istorie foarte bine documentată a vieţii membrilor săi, ci un roman bine construit, care echilibrează perfect relaţia dintre realitate şi ficţiune.“ (Grazia)

Număr de vizualizări :1413


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro