„O seamă de personaje secundare” de Romulus Bucur

ian. 4th, 2012 | By | Category: Agenda de carte

La Editura Tracus Arte, în colecţia „Neo”, a apărut volumul de poezie „O seamă de personaje secundare” de Romulus Bucur, cu o copertă de Tudor Jebeleanu.

„O seamă de personaje secundare” reprezintă, în viziunea poetului Romulus Bucur o privire în oglinzile paralele care îl înconjoară cu duioşie şi deopotrivă, ferocitate. Trupul poetic al autorului este descărnat de amintiri şi împrospătat de iluzia unei fericiri pe care o regăseşte în metafora existenţială.

„Muzica are, la Romulus Bucur, în acelaşi timp rolul unui liant al amintirii şi pe acela al frazei introductive, deschizând fante spre diversele momente risipite prin biografia poetului, care se cer acum resuscitate. Multe texte sunt numite „cântecel“, iarăşi o tradiţie personală. De altfel, cu grija aproape maniacală, dacă n-ar atinge performanţa rafinamentului, pe care o dovedeşte Romulus Bucur în construcţia volumului său, pe lângă cele şapte poeme, corespunzătoare celor şapte zile, denumite după patronul lor astral, în cel de-al doilea ciclu inclus în carte, „heptameronul“, mai este inclus încă un text, o extensie, care de asemenea se cheamă „cântecel“. Orice ciclu încheiat are prin urmare ataşat un „cântecel“, un buton de replay, care declanşează automat întoarcerea, glisarea înapoi, pe potecuţa timpului. Ceea ce face ca poetul să se trezească mereu, invariabil, condus spre aceeaşi concluzie: „indiferent de anotimp e toamnă“, a scris Cristina Ispas.

Număr de vizualizări :1098


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro