„Curtea interioară” de de Alina Pachiţanu

ian. 26th, 2012 | By | Category: Agenda de carte

La Editura Tracus Arte a apărut volumul de poezie „Curtea interioară” de de Alina Pachiţanu. Alina Pachiţanu este la cel de al patrulea volum, debutând în anul 1995, cu volumul de versuri „Lecţie de Admiraţie”, urmat de volumul „Ritual”, în acelaşi an. „Sinea mea Oarecum”, al treilea volum al său, a apărut în anul 1998, la Editura PsihOmnia din Iaşi.

 

O carte despre o curte interioară. Nu a unei case, ci a unui spital. Un spaţiu în acelaşi timp claustrant, al damnării, dar şi, alteori, feeric, care însă eşuează în grotesc. O curte interioară care se antropomorfizează monstruos.  Pagini de un lirism dramatic sunt urmate sau precedate de pagini de un descriptivism crud, care par fişe medicale. „Curtea interioară” seamănă bine, uneori, cu o „inimă cicatrizată”.

Număr de vizualizări :1635


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro