„Amadeus” de Peter Shaffer, la Opera Naţională din Bucureşti

ian. 29th, 2012 | By | Category: Eveniment

Miercuri, 1 februarie 2012, ora 19.30, la Sala Studio a Operei Naţionale din Bucureşti, va avea loc reprezentaţia spectacolului experiment „Amadeus” de Peter Shaffer.

Scenariul spectacolului, inspirat de piesa de teatru cu acelaşi nume de Peter Shaffer şi de scrisorile geniului de la Salzburg îi aduce pe scenă pe renumitul actor Marius Bodochi în rolul compozitorului Antonio Salieri şi pe actorul Răzvan Oprea în rolul lui Mozart. Spectacolul surprinde evoluţia relaţiei dintre cei doi, romanţată de dramaturgul Peter Shaffer, care introduce legenda neîntemeiată a asasinării marelui compozitor de la Salzburg de către Salieri. Coordonaţi din punct de vedere muzical de dirijorul Ciprian Teodoraşcu, soliştii Operei Naţionale Bucureşti, Simonida Luţescu, Sorana Negrea, Vasile Orheian, Florin Simionca, Marius Boloş, pianista Lidia Butnariu şi cvartetul Resonnances interpretează în acest context pagini celebre din creaţia mozartiană, rodul unui artist tulburător, Wolfgang Amadeus Mozart.

Număr de vizualizări :1156


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro