“transfiGURAre” la Galeria Calina

ian. 20th, 2012 | By | Category: Eveniment

Luni, 23 ianuarie 2012, de la ora 18.00, la Galeria Calina Spaţiu de Artă Contemporană, va avea loc vernisajul expoziţiei “transfiGURAre” a artistei Adriana Ilin Tomici.

Cum arată un corp golit de organe, de spirit, de vitalitate, devenit un suport pentru cei din jur? Un corp a cărui materie este singura în măsură să îl definească?
Artista Adriana Ilin Tomici alege să expună de data aceasta obiecte antropomorfice alcătuite din elemente ale spaţiului domestic: aspirator, tuburi, scaune, linguri de lemn, pahare, ceasuri. Fiecare personaj al artistei este o construcţie plină de umor şi ironie a câte unei tipologii umane, foarte schematic prezentată prin exagerarea intenţionată a unor caracteristici fizice. Reprezentând câte o categorie socială sau un tip de personalitate, oamenii-obiecte nu sunt înfricoşători sau respingători pentru artistă. Sunt analizaţi şi apoi grupaţi în funcţie de observaţiile ei asupra unei societăţi văzute ca un “deformator” permanent al umanului. (…)
Diana Marincu

Număr de vizualizări :1115


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro