“Romancierul naiv şi sentimental” de Orhan Pamuk

ian. 26th, 2012 | By | Category: Carte in lucru

În colecţia “Biblioteca Polirom” a Editurii Polirom, va apărea volumul “Romancierul naiv şi sentimental” de Orhan Pamuk. După ipostaza de memorialist a lui Orhan Pamuk, ilustrată de volumul “Istanbul”, tradus în urmă cu câteva luni în limba română, Editura Polirom le propune cititorilor autohtoni o nouă înfăţişare a laureatului Nobelului literar: aceea de eseist. Volumul “Romancierul naiv şi sentimental” (traducere din limba engleză de Rebeca Turcus), o interpretare impresionantă a faptelor care se petrec în mintea romancierului, este una dintre cele mai formidabile tentative de elaborare a unei teorii a romanului.

“Sunt un scriitor pitoresc. M-am uitat prin dicţionare, dar n-am izbutit să desluşesc prea bine tâlcul acestui cuvint; intuiesc doar încotro bate. Am visat întotdeauna să vă povestesc despre alte lucruri. Despre nefericiţi care îşi istorisesc poveştile de dragoste prin cârciumi, în nopţi de iarnă, despre nesfârşitele aventuri ale unor îndrăgostiţi care dispar, păşind pe urmele unei taine, prin oraşe cufundate în beznă; Dumnezeu nu m-a binecuvântat însă, decât cu dumneavoastră, cititorii mei. O s-o scoatem noi la capăt, şi de o parte, şi de cealaltă.” (Orhan Pamuk)

Număr de vizualizări :1185


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro