“RESTURI / RESTUL”, la Atelier 35

ian. 10th, 2012 | By | Category: Eveniment

Miercuri, 11 ianuarie 2012, ora 19:00, la Galeria Atelier 35 (Strada Şelari nr. 13, Bucureşti), are loc vernisarea expoziţiei „Resturi/Restul”. Adunători: Sorina Vazelina, Lidia Neagu, Grigore, Ada Muşat, Alexandru Dan, Saint, Lucian Bran, George Enache, Diana Bobina. Invitaţi: Nicu Ilfoveanu şi Octav Avramescu. Expoziţia este deschisă în perioada 11-28 ianuarie 2012.

“Ce-am strâns din Valea Cascadelor: o adunătură de amintiri dintr-o piată prin care au trecut de toate, de la struţi imenşi la turnuri Eiffel, de la mici la şurubelniţe şi de la biciclete la remedii naturiste. Marfa de acolo vine din casele oamenilor, nu de pe linia de producţie, într-un drum neştiut, de la un proprietar la altul. Pe traseul lor sunt cei care o strâng din diverse colţuri ale vieţii proprii sau a altora, şi o transmit mai departe, în altă casă.

Câţiva fac asta de vreo 20 de ani încoace, unii vin pentru o vorbă cu colegul de lângă, alţii pentru bani de buzunar. Obiectele se cer mutate dintr-un prezent într-altul. Piaţa devine o bursă şi un muzeu improvizat de resturi şi piese de colecţii, care arhivează o istorie personală a proprietarului şi una comună, prin memoria obiectelor ca oglindă a timpului. Astfel de obiecte nu se mai produc azi, fiind piese unicat într-o lume invadată de produse în serie, repuse în circuit prin intermediul târgului.

O instalaţie cu fotografii, portrete, sunet, obiecte din târg (şi o carte cu monografia vizuală a locului).”, a scris Silvia Saitoc.

Număr de vizualizări :1078


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro