“Ortodoxie Masonică. Istorie. Rituri. Doctrine” de Jean-Marie Ragon

ian. 27th, 2012 | By | Category: Agenda de carte

La Editura Herald, în colecţia “Historia”, a apărut volumul “Ortodoxie Masonică. Istorie. Rituri. Doctrine” de Jean-Marie Ragon, în traducerea lui Gabriel Doru Avram. Masoneria susţine că există o cale de viaţă superioară şi mai tainică decât aceea pe care călcăm de obicei şi că, atunci când lumea exterioară îşi pierde atracţia pentru noi şi se dovedeşte insuficientă pentru împlinirea nevoilor noastre mai adânci, vom fi siliţi să ne întoarcem în noi înşine, să batem la uşa lumii noastre interioare.

Pentru această lume interioară şi pentru calea care duce la ea, Masoneria ne promite lumină, ne trasează jaloanele şi arată condiţiile care să ne permită progresul. Acesta este singurul scop al Masoneriei. În spatele simbolismului elementar, în spatele îndemnurilor pentru cultivarea virtuţii şi a unei moralităţi convenţionale, în spatele frazeologiei grandilocvente cu care, potrivit modei acestor zile, redactorii ceremoniilor din secolul al XVIII-lea au îmbrăcat învăţătura ei, se găseşte cadrul unei scheme de iniţiere în acea cale superioară de viaţă unde secretele şi misterele fiinţei noastre urmează să fie dezvăluite: o schemă care, în plus, reproduce pentru lumea modernă principalele caracteristici ale Misteriilor antice. Aceasta este noutatea pe care o aducea, la vremea ei, cartea lui Jean-Marie Ragon, “Ortodoxie masonică. Istorie, rituri, doctrine”.

Număr de vizualizări :1258


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro