Un nou roman poliţist semnat de Fred Vargas: „Tridentul lui Neptun”

dec. 13th, 2011 | By | Category: Agenda de carte

La Editura Trei, în colecţia „Fiction Connection”, a apărut volumul „Tridentul lui Neptun” de Fred Vargas, în traducerea Ilenei Cantuniari.

„Acest amestec de rigoare ştiinţifică (…) şi de fantezie nestăvilită, de precizie milimetrică şi de umor dă farmec tuturor romanelor lui Fred Vargas. „Tridentul lui Neptun” este una dintre cele mai izbutite cărţi ale sale. Un roman poliţist excepţional, dar şi un moment de poezie pură.” (Telerama)

„Ca întotdeauna, autoarea îşi condimentează romanul cu personaje venite din trecut, cu indicii bizare şi cu anecdote picante. În acest spaţiu al libertăţii absolute, aşa cum îl vede ea, Fred Vargas dă frâu liber imaginaţiei. Ea nu scrie niciodată romane care să te lase indiferent.” (Le Nouvel Observateur)

Fred Vargas s-a născut la Paris, în 1957. Este cea mai cunoscută autoare de romane poliţiste din Franţa. De formaţie istoric şi arheolog specializat în Evul Mediu, Fred Vargas este cercetătoare la CNRS (Centre National de la Recherche Scientifique). A început să scrie pe la mijlocul anilor ’80. Trei dintre romanele ei au fost recompensate cu Dagger Award (unul dintre cele mai renumite premii literare din Marea Britanie, decernate romanelor poliţiste şi de suspans traduse în limba engleză), fiind primul autor care a înregistrat o asemenea performanţă. Numele real al autoarei este Frederique Audoin-Rouzeau, Fred Vargas fiind un pseudonim literar inspirat de unul dintre personajele interpretate de Ava Gardner în filmul The Barefoot Contessa (1954). Cărţile sale se vând în milioane de exemplare în întreaga lume.

Număr de vizualizări :1740


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro