Triplă lansare de poezie la MNLR: Răzvan Gheorghe, Paul Vinicius şi Eugen Suciu

dec. 14th, 2011 | By | Category: Agenda de carte

Vineri, 16 decembrie 2011, ora 16.00, în Rotonda Muzeului Naţional al Literaturii Române (Bdul. Dacia nr. 12, Bucureşti), vor fi lansate volumele: „Motanul” de Eugen Suciu, Editura Tracus Arte, „Liniştea de dinaintea liniştei” de Paul Vinicius, Editura Tracus Arte şi „Metastazele luminii” de Răzvan Gheorghe (debut), Editura Charmides. Moderator: editorul Ioan Cristescu. Volumele vor fi prezentate de: Mihai Şora, Octavian Soviany, Ioan Groşan, Dan Iancu şi Cosmin Perţa.

Eugen Suciu s-a născut la Arad, la 22 august 1952. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România. Prima apariţie editorială a fost în anul 1976, în „Caietul debutanţilor”, Editura Albatros. A debutat cu volumul „Bucuria anonimatului”, în 1979, pentru care a obţinut premiul de debut al Editurii Albatros. În 1991 îi apare volumul „Cinema Union”, la Universitatea de Artă din Bucureşti. Volumul „Bucuria anonimatului” a fost reeditat în 2011, la Editura Semne (grafică Mircia Dumitrescu), însoţit de un CD (Mircea Tiberian).

Paul Vinicius s-a născut la Craiova în 1953 şi a absolvit Facultatea de Mecanică, Politehnica București, în 1982. Este membru fondator al cenaclului Universitas, condus de profesorul și criticul Mircea Martin. Din 1990 renunță la cariera politehnistă și lucrează ca jurnalist. În prezent este redactor la Editura Muzeului Național al Literaturii Române. A publicat următoarele volume de versuri Drumul pînă la ospiciu și reîntoarcerea pe jumătate, Ed. Crater, 1998; Eclipsa, Ed. Crater, 1999; Studiu de bărbat; Ed. M.N.L.R., 2003; Un poem pentru Ioan Flora, Ed. Pagoda Press, S.U.A., 2005. A publicat două cărți de teatru: Și noi am fost în America, Ed. Palimpsest, 2004; ColoniaGraffiti,Ed.M.N.L.R.,2005. A primit Premiul pentru debut al U.S.R., 1998 și Premiul A.S.P.R.O., 1998. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România (USR), al Asociaţiei Scriitorilor Profesionişti din România (ASPRO), al Societăţii Ziariştilor din România (SZR) şi membru fondator al Asociaţiei Ziariştilor Români (AZR).

Număr de vizualizări :2218


One Comment to “Triplă lansare de poezie la MNLR: Răzvan Gheorghe, Paul Vinicius şi Eugen Suciu”

  1. Apple Pie spune:

    Am auzit ca Razvan Gheorghe ar putea lua premiul pentru Debut. Sper sa fie asa!

Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro