Spectacol aniversar Elena Grigorescu, la ONB

dec. 29th, 2011 | By | Category: Eveniment

Duminică, 8 ianuarie 2011, ora 19:00, Opera Naţională Bucureşti celebrează, la început de an, o altă personalitate a scenei lirice. Astfel, va avea loc o reprezentaţie a operei „La Bohème” (Giacomo Puccini), în onoarea sopranei Elena Grigorescu. Din distribuţia spectacolului fac parte artiştii ONB: Teodor Ilincăi, Simona Neagu , Felicia Filip, Ionuţ Pascu, Ionuţ Gavrilă, Mihnea Lamatic, Ştefan Schuller, Paul Basacopol, Adrian Ionescu, Constantin Negru. Conducerea muzicală îi aparţine dirijorului Tiberiu Soare.

Soprana Elena Grigorescu este absolventă a Conservatorului “Ciprian Porumbescu” din Bucureşti, secţia canto (1968). Solista fost membră a corului de copii al Radiodifuziunii Române şi al Televiziunii Române (1951-1959). De asemenea, a fost membru fondator şi solistă a Corul Național de Cameră Madrigal, cu care a susţinut turnee în mai multe ţări europene, dar şi în SUA şi Canada. Timp de şaptesprezece ani, Elena Grigorescu a fost solistă a Operei Române din Bucureşti (1968-1985).

Printre rolurile importante interpretate de către soprana Elena Grigorescu, se numără: Norina din “Don Pasquale” (G. Donizetti), Zerlina şi Donna Elvira din “Don Giovanni”, Despina din “Cosi fan Tutte”, Pamina din “Flautul fermecat” (W.A. Mozart), Margareta din “Faust” (Ch. Gounod), Liu din “Turandot”, Musetta din “La Bohème” (G. Puccini), Micaela din “Carmen” (G. Bizet), Oscar din “Bal Mascat” (G. Verdi) s.a., o parte dintre aceste partituri fiind interpretate şi pe mari scene lirice europene. De asemenea, a susţinut recitaluri vocal-simfonice.

Din 1985 este stabilită în Germania, la Kaiserslautern, fiind angajată permanentă la Pfalztheater, unde a dat viaţă unor roluri cântate deja în România, dar şi unor partituri noi în repertoriul său, precum: Tatiana din „Evgheni Oneghin“ (P.I. Ceaikovski) sau Suor Angelica din opera omonimă (G. Puccini). A dezvoltat o bogată carieră pedagogică, pregătind artişti lirici atât în România, cât şi în Germania.

Număr de vizualizări :1543


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro