Scriitorul Florin Iaru, invitat pentru a doua oară la Cafeneaua critică

dec. 13th, 2011 | By | Category: Eveniment

Joi 15 decembrie 2011, ora 19:00, în Club A din Bucureşti, în cadrul proiectului de dezbateri culturale Cafeneaua critică, scriitorul Florin Iaru revine pentru a doua oară, la invitaţia publicului. În cadrul evenimentului, Florin Iaru va citi poeme. Amfitrion: Ioan Bogdan Lefter.

Florin Iaru s-a născut la 24 mai 1954. A absolvit Facultatea de Limba şi Literatura Română a Universităţii din Bucureşti în 1978. A fost membru al „Cenaclului de Luni” şi al cenaclului „Junimea”.A debutat cu volumul de poezii Cîntece de trecut strada (Albatros, 1981). Dintre volumele publicate, menţionăm: Aer cu diamante– alături de Mircea Cărtărescu, Traian T. Coşovei şi Ion Stratan (Litera, 1982), La cea mai înaltă ficţiune (Cartea Românească, 1984), Înnebunesc şi-mi pare rău (Cartea Românească, 1990). Poemele sale au fost incluse în antologii din Germania, Italia, Anglia, Franţa, Spania, Statele Unite etc. Cel mai recent volum publicat de Iaru, intitulat Fraier de Bucureşti, a apărut în 2011, la Editura Polirom, în colecţia „Ego.Publicistică”.

Cafeneaua critică este un proiect de dezbateri culturale pe teme de actualitate. Prima serie s-a desfăşurat în anii 1990, la Cafeneaua Facultăţii de Litere a Universităţii Bucureşti. De la reluarea sa în noiembrie 2008, Cafeneaua critică a fost găzduită de cluburile bucureştene The Silver Church, Club A şi Club Control. De la debutul „stagiunii” 2011-2012, Cafeneaua critică a revenit la Club A şi se desfăşoară joia seara.

Număr de vizualizări :1516


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro