Ruxandra Donose, Teodora Gheorghiu şi Leontina Văduva, „Cele trei dive”în turneu pe scenele din România

dec. 8th, 2011 | By | Category: Proiecte

În perioada 17-23 decembrie 2011, la Iaşi, Cluj-Napoca, Timişoara şi Bucureşti, se va desfăşura turneul naţional „Cele trei dive” cu Ruxandra Donose, Teodora Gheorghiu şi Leontina Văduva. Astfel, la Sala Filarmonicii din Iaşi, sâmbătă, 17 decembrie 2011, de la ora 19.00; la Sala Auditorium Maximum UBB din Cluj Napoca, luni, 19 decembrie 2011, de la ora 19.00; la Sala Capitol din Timişoara, miercuri, 21 decembrie 2011, de la ora 19.00 şi la Sala Radio Bucureşti, vineri, 23 decembrie, de la ora 19.00, cele trei voci extraordinare vor susţine spectacole împreună cu Orchestre Naţională Radio, dirijată de Iurie Florea.


Voci extraordinare care strălucesc pe cele mai mari scene ale lumii (Covent Garden, Staatsoper din Viena, Opera din Paris, Metropolitan Opera), trei graţii… trei dive: Ruxandra Donose, Teodora Gheorghiu şi Leontina Văduva vor fi pentru prima dată împreună pe scenele din România, la invitaţia pianistului Horia Mihail, care le va acompania.
Dacă triada Pavarotti-Domingo-Carreras a devenit un brand preluat apoi cu succes de tenori din toată lumea care au apelat la această formulă, reîntâlnim acum această idee de tripletă şi în formula actuală cu nimic mai uşor de realizat, în etape pornind de la alegerea vocilor şi continuând cu “negocierea“ repertoriului care va fi unul deosebit de atractiv, cu arii şi duete celebre din opere precum Habanera din Carmen de Bizet, Aria Adelei din Liliacul de Strauss, Aria Charlottei din Werther de Massenet sau duete celebre din Nunta lui Figaro de Mozart, Lakme de Delibes sau Povestirile lui Hoffmann de Offenbach precum şi celebrul Noel de Adolphe Adam cântat de toate trei.

Unul dintre numele celebre ale generaţiei sale la nivel internaţional, mezzo-soprana Ruxandra Donose s-a bucurat de aprecierea criticii şi a publicului pe scenele de operă şi în sălile de concert peste tot unde a cântat în întreaga lume. Vocalitatea ei expresivă, muzicalitatea şi eleganţa prezenţei scenice i-au permis abordarea unui repertoriu larg atât de operă cât şi vocal-simfonic. De la Opera de Stat din Viena, angajamentele au condus-o în întreaga lume, de la Royal Opera House Covent Garden din Londra la Metropolitan Opera New York, de la San Francisco Opera la operele naţionale din Paris, Berlin, Los Angeles, Munchen, Madrid sau Tokyo.

Teodora Gheorghiu a cântat alături de o serie dintre cei mai importanţi dirijori din lume, precum Seiji Ozawa, Franz Welser-Möst, Marco Armiliato, Bertrand de Billy, Peter Schneider, Adam Fischer şi Christophe Rousset. În afara scenei de operă, cariera Teodorei Gheorghiu este bogată în apariţii în recitaluri şi concerte vocal-simfonice. Dintre reperele acesteia, amintim colaborările cu Academy of Ancient Music din Londra, Orchestre Symphonique de la Monnaie, Orchestre National de Belgique, Lucerne Symphony Orchestra.

Leontina Văduva, o mare soprană cu o voce lirică inconfundabilă, excelează în personajele pline de poezie precum cel al Julietei, al Violetei din Traviata sau al Margaretei din Faust, creaţii în care şi-a demonstrat măiestria artistică şi farmecul inimitabil. Din marile scene pe care a cântat amintim Paris (Opera Bastille, Châtelet, Opera Comică, Théâtre des Champs Elysées, Sala Gaveau), Londra (Covent Garden), Milano (La Scalla), Viena (Staatsoper), New York (Metropolitan).

Organizatori: Radio România Cultural şi Accendo. Coproducători: TVR 3 , Radio România Regional (TVR Iaşi şi Radio Iaşi, TVR Cluj şi Radio Cluj, TVR Timişoara şi Radio Timişoara).
Partener :Readers Cafe
Sponsori :Tarom, JTI
Cu susţinerea : Athenee Palace Hilton, Nissa, Cercul militar naţional la aniversarea a 135 de ani de existenţă, Sonja Handmade Jewellery, Go FM.
Parteneri: Directia Formaţii Muzicale, Filarmonica din Iaşi, Opera Maghiară din Cluj, Filarmonica din Timişoara.
Parteneri media: Radio România Actualităţi, Radio România Muzical, Bucureşti FM, Şapte seri, România Liberă, Academia Caţavencu, Tabu, Be Where, Observator Cultural, Hotnews, VIP, Librăriile Humanitas şi site-urile Liternet, Agenţia de carte, artactmagazine, online gallery.
Biletele se găsesc la casele de bilete ale Filarmonicii din Iaşi, Operei maghiare din Cluj, Filarmonicii din Timişoara şi Sălii Radio din Bucureşti.
Detalii pe www.celetreidive.ro

Număr de vizualizări :2067


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro