Regizorul şi scriitorul Mihai Măniuţiu, la Cafeneaua critică

dec. 5th, 2011 | By | Category: Eveniment

Joi, 8 decembrie 2011, ora 19:00, în Club A (Bucureşti, Str. Blănari Nr. 14), va avea loc o nouă ediţie a proiectului de dezbateri culturale “Cafeneaua critică”. Invitatul acestei ediţii este regizorul şi scriitorul Mihai Măniuţiu, care va discuta cu publicul despre polivalenta sa creaţie. Amfitrion: Ion Bogdan Lefter.

Unul dintre cei mai importanţi oameni de teatru din România de azi, autor al unui lung şir de spectacole memorabile, Mihai Măniuţiu este şi un scriitor de anvergură: a publicat proză scurtă, roman, eseuri, versuri şi aforisme. De curînd, Editura clujeană bybliothek (regizorul şi scriitorul fiind el însuşi clujean, actualmente director al Teatrul Naţional) a lansat o „serie de autor” Mihai Măniuţiu, cu trei volume: În Balkanya, eu şi ceilalţi demoni (antologie de poeme şi prozopoeme), Opiniile unui călător nedemn de încredere (povestiri) şi Exorcisme (note eseistice şi aforistice). La aceeaşi editură a apărut anul trecut albumul monografic Mihai Măniuţiu. Spaţiul cameleonic realizat de Cristina Modreanu.

Cafeneaua critică este un proiect de dezbateri culturale pe teme de actualitate. Prima serie s-a desfăşurat în anii 1990, la Cafeneaua Facultăţii de Litere a Universităţii Bucureşti. De la reluarea sa în noiembrie 2008, Cafeneaua critică a fost găzduită de cluburile bucureştene The Silver Church, Club A şi Club Control. De la debutul „stagiunii” 2011-2012, Cafeneaua critică a revenit la Club A şi se desfăşoară joi seara.

Invitaţii stagiunii 2011-2012: Nichita Danilov (ediţia a 50-a); Alice Georgescu, Aura Corbeanu, Doina Lupu (organizatori ai Festivalului Naţional de Teatru 2011), Victor Ioan Frunză, Adriana Grand, George Costin, Mihaela Michailov (participanţi la Festival), Mircea M. Ionescu (dramaturg), Ileana Lucaciu, Nicolae Prelipceanu (critici de teatru) (ediţia a 51-a); Florin Iaru (ediţia a 52-a); Mira Nedelciu, Georgeta Nedelciu, Emil Buruiană, Vladimir Epstein, Anca Dumitrescu, Cătălin Ţîrlea, Sorin Preda, Cristian Teodorescu, Petre Răileanu (evocare Mircea Nedelciu) (ediţia a 53-a).

Număr de vizualizări :883


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro