Programul de voluntariat al FITS, premiat la Gala Supervoluntarilor

dec. 5th, 2011 | By | Category: Eveniment

Programul de voluntariat al Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS) a fost premiat cu titlul „proiectul mobilizator de resurse din comunitate“ în cadrul Galei Supervoluntarilor ce a avut loc sâmbătă, 3 decembrie 2011, la Hotel Continental Forum din Sibiu. În cadrul galei, Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport Sibiu a mai acordat un premiu special pentru „contribuţia la dezvoltarea voluntariatului în domeniul tineret“ Laviniei Alexe, coordonatoarea programului de voluntariat al FITS, care a ţinut să mulţumească în mod special voluntarilor pentru entuziasmul şi deschiderea de care au dat dovadă.

Gala Supervoluntarilor a ajuns deja la cea de-a VI-a ediţie şi este organizată de Asociaţia Colors şi Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport. Printre câştigătorii ediţiei din acest an se numără Simona Stela Marţi (Asociaţia EMMA), care a primit premiul „supervoluntarul anului 2011“ şi Consiliul Judeţean al Elevilor, ce a fost premiat cu titlul de „cea mai activă organizaţie“ din Sibiu în domeniul voluntariatului.

Programul de voluntariat al Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu este unul dintre primele proiecte de acest tip implementate în România, iar din 2008 se dezvoltă la nivel internaţional prin facilitarea schimbului de experienţă între tineri din toate colţurile lumii. În fiecare an, la Sibiu sunt selecţionaţi 200 de voluntari ce participă la traininguri derulând activităţi în toate domeniile sectorului cultural.

Număr de vizualizări :1232


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro