Prima traducere autorizată în română a volumului “Viziuni din lumea reală” de G.I. Gurdjieff

dec. 7th, 2011 | By | Category: Agenda de carte

Sâmbătă, 10 decembrie 2011, ora 17.00, la Librăria Cărtureşti (Institutul Cultural Francez, str. Dacia 77, Bucureşti), va avea loc lansarea volumului “Viziuni din lumea reală” de G.I. Gurdjieff, Colecţia “Metanoia”, Editura Herald. Aceasta reprezintă prima traducere autorizată în limba română a culegerii de texte „Views from the Real World/ Gurdjieff parle a ses eleves”. Traducere şi îngrijire ediţie: Gabriela Nica. Postfaţă: Marius Cristian Ene. Evenimentul este organizat de Editura Herald şi Institutul Gurdjieff din România.


În timpul lansării volumului „Viziuni din lumea reală”, vor fi prezentate fragmente din filme documentare realizate de Institutul Gurdjieff de la Paris, precum și o scurtă sesiune de întrebări și răspunsuri.

Volumul „Viziuni din lumea reală” reprezintă colecţia de transcrieri şi înregistrări realizată de principalii discipoli ai lui Gurdjieff după moartea acestuia şi are la bază discuţiile timpurii purtate la Moscova, Essentuki, Tiflis, Berlin, Londra, Paris, Chicago şi New York. Cartea a apărut în 1973 simultan în S.U.A. şi Canada, sub cele două titluri menţionate anterior “Views from the Real World/ Gurdjieff parle a ses eleves”.

Născut în 1877, la Alexandropol, G. I. Gurdjieff a crescut în Caucaz, în zona de întâlnire a mai multor culturi şi rase străvechi. Negăsind nici în stiință, nici în religie, un răspuns la întrebările sale, a căutat adevăratul sens al vieții omului timp de aproape douăzeci de ani, în ținuturi îndepărtate şi periculoase din Asia Centrală şi din Orientul Apropiat, luând contact, în călătoriile sale, cu o cunoaştere străveche transmisă din generaţie în generaţie. În 1912, reapare în Rusia cu o învățătură profundă şi practică despre sclavia interioară a omului şi despre posibilitățile sale de evoluție individuală. Adunând câțiva oameni în jurul său, fondează „Institutul pentru dezvoltarea armonioasă a omului”, mai întâi în Constantinopol, apoi în Franța și Statele Unite.

Număr de vizualizări :1387


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro