Premiera filmului documentar „Aproape de Cer”, în regia lui Titus Faschina, la Cinema Studio

dec. 9th, 2011 | By | Category: Postcard

Luni, 12 decembrie 2011, de la ora 19.00, la Cinema Studio din Bucureşti, va avea loc premiera filmului documentar „Aproape de Cer”, în regia lui Titus Faschina. La premiera bucureșteană vor lua cuvântul criticul de film Florin Barbu şi producătorul Thomas Ciulei. Proiecția de la Cinema Studio are loc cu sprijinul UCIN. Evenimentul este organizat de Institutul Cultural Român şi Europolis Film.

„Aproape de Cer” îl are ca personaj principal pe Dumitru Stanciu, unul dintre ultimii ciobani ai Europei. Aşa cum au făcut şi străbunii lui sute de ani, vara şi iarna, el, împreună cu turma lui, cutreieră culmile îndepărtate, dar atât de aproape de cerul Carpaţilor din Transilvania. Dumitru trăieşte printre legendele munţilor, purtând o grijă fără odihnă pentru animalele sale. Va muri oare o bucată din vechea Europa dacă acest cioban se va opri? Sau va duce Radu, fiul ciobanului Dumitru tradiţia transhumanţei mai departe?

Născut la Berlin, regizorul Titus Faschina este un bun cunoscător al obiceiurilor şi datinilor româneşti. În cursul proiectelor şi cercetărilor pe care le-a desfășurat, regizorul german a observat cu atenţie modul de viaţă specific societăţilor tradiţionale din Ardeal.

„Aproape de Cer” este produs de Thomas Ciulei pentru Europolis Film, în coproducţie cu ma.ja.de, Germania. Proiectul este sprijinit de Arte, TVR, Eurimages, Centrul Naţional al Cinematografiei şi Mittel Deutsche Medien Forderung. Documentarul are o durată de 90 de minute şi a fost turnat în perioada august 2009 – mai 2010 la Jina, în judeţul Sibiu.

Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile.

Număr de vizualizări :1472


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro