Ministrul Kelemen Hunor inaugurează noul sediu al Bibliotecii Naţionale a României

dec. 13th, 2011 | By | Category: Eveniment

Joi, 15 decembrie 2011, ora 13.00, va fi inaugurat noul sediu al Bibliotecii Naţionale a României, situat pe Bulevardul Unirii din Bucureşti. Astfel, Ministrul Culturii şi Patrimoniului Naţional, domnul Kelemen Hunor, va marca finalizarea lucrărilor de construcţie şi amenajare a noului sediu al Bibliotecii Naţionale a României. La eveniment va participa şi Prim Ministrul Guvernului, domnul Emil Boc, precum şi alte personalităţi din sfera politică şi culturală a ţării. Inaugurarea este strict rezervată presei şi va constitui o avanpremieră, înaintea deschiderii propriu-zise a clădirii pentru public.

După 20 de ani de paragină şi la doar 32 de luni de la demararea lucrărilor de refacere, Guvernul României predă Bibliotecii Naţionale un modern și vast edificiu care va răspunde pe deplin necesităților impuse de funcționarea unei instituţii fundamentale a culturii române.

Evenimentul semnifică sfârşitul unei perioade de eforturi susţinute, iniţiate în 2006, prin care clădirea destinată Bibliotecii Naţionale, la care lucrările fuseseră sistate în 1989, a fost reproiectată,construită şi refuncţionalizată după cele mai noi standarde în domeniu.

Lucrările propriu-zise, începute în aprilie 2009 şi finalizate la termen, la 30 noiembrie 2011, într-o perioadă economică dificilă, constituie un veritabil exemplu de seriozitate şi profesionalism al tuturor instituţiilor implicate.

Activitatea Bibliotecii Naţionale, desfăşurată până acum în sediul din strada Ion Ghica nr. 4, se va transfera treptat în noul sediu, pe măsură ce vor fi mutate colecţiile şi aparatul administrativ. Începând cu ianuarie 2012, la noul sediu se vor organiza evenimente specifice, iar din primăvară se vor activa toate funcţiunile caracteristice, astfel încât în toamna anului viitor Biblioteca Naţională va ajunge la parametri normali de funcţionare. Finalizarea descărcării tuturor colecţiilor, depozitate şi conservate, de-a lungul anilor, în diverse spaţii, precum şi darea în folosinţă a tuturor facilităţilor de care dispune noul sediu se va prelungi şi în 2013.

Număr de vizualizări :988


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro