„Intrigă matrimonială” de Jeffrey Eugenides, „Cel mai bun roman al anului 2011 în SUA”

dec. 20th, 2011 | By | Category: Agenda de carte

Romanul „Intrigă matrimonială” de Jeffrey Eugenides, Editura Polirom, apărut  în traducerea Danei Crăciun, a fost numit de Publishers Weekley „Cel mai bun roman al anului 2011 în SUA”. „Intrigă matrimonială” este primul roman al lui Jeffrey Eugenides, ce urmează bestsellerului internaţional „Middlesex”, lansat în România la numai o lună de la apariţia peste Ocean.

Noul roman al lui Eugenides a fost primit cu entuziasm atât de critici, cât şi de nume importante ale scenei literare de peste Ocean, precum Jonathan Franzen: „Intrigă matrimonială este cartea anului 2011: neaşteptată, captivantă şi magnific construită!” (The New York Times Book Review)

„Un roman uluitor, erudit, empatic şi profund, despre relaţiile dintre îndrăgostiţi…” (Kirkus Reviews)

„Jeffrey Eugenides este un mare talent şi un autor altruist: e generos cu cititorii lui, căci le spune poveşti ce-i cuceresc fără greş, dar şi cu personajele sale, care ajung la ananghie, se zbat, suferă şi se căiesc aşa cum o fac toţi cei pe care îi iubim cu adevărat, dobândind iertarea noastră.” (Jonathan Franzen)

Primul roman al lui Jeffrey Eugenides (n. 1960), „Sinuciderea fecioarelor”, tradus la Polirom în 2005, s-a bucurat de un succes răsunător, fiind şi ecranizat la Hollywood, în 1999, de regizoarea Sofia Coppola, cu Kirsten Dunst, Kathleen Turner, Josh Hartnett şi James Woods în rolurile principale. Romanul „Middlesex” (Polirom, 2005) i-a adus elogiile criticii, care l-a comparat cu monştrii sacri ai literaturii americane, Saul Bellow şi Philip Roth, şi a fost distins, în anul 2003, cu Premiul Pulitzer.

Număr de vizualizări :1678


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro