Şerban Foarţă lansează „HEXACHORDOS” la Timişoara

dec. 8th, 2011 | By | Category: Agenda de carte

Vineri, 9 decembrie 2011, ora 18:00, în sala barocă a Muzeului de Artă (Piaţa Unirii nr. 1, Timişoara), scriitorul şi traducătorul Şerban Foarţă lansează volumul „HEXACHORDOS – Psalmii, Ecleziastul, Cântarea Cântărilor, Iov, Psalmii lui Solomon, Odele, pre stihuri retocmite”, Editura Brumar. Volumul va fi prezentat de prof. univ. dr. Cornel Ungureanu şi prof. univ. dr. Marcel Tolcea. Evenimentul se va bucura de participarea extraordinară a violoncelistei Alexandra Guţu. Evenimentul este organizat de Editura Brumar şi Muzeul de Artă Timişoara.

Volumul a fost lansat pentru prima oară la Târgul internaţional de carte Gaudeamus 2011, desfăşurat în luna noiembrie 2011.

„Nici un alt poet român nu are agresivitatea discretă a livrescului lui Şerban Foarţă, un fel de «parazit» liric superior care convieţuieşte cu predecesorii într-un soi de omagiu poetic tributar. Căci Foarţă nu le datorează mai mult poeţilor care l-au format decât îi datorează ei lui pentru că îi reformează în cadrul acestui nesfârşit proces de resemantizare. Una peste alta, Şerban Foarţă este poet de lux pe care ţi-l permiţi sau nu.“ (Marius Chivu)

„Pentru un poet de azi este practic imposibil să mai găsească în limba română rime nefolosite înaintea lui. După mai bine de trei sute de ani de versificare entuziastă, resursele de virginitate din acest domeniu (şi din acest domeniu) s-au epuizat. Şerban Foarţă sfidează însă evidenţa şi descoperă rime noi, una după alta. Spectacolul lingvistic oferit de el ne uimeşte. Este ca şi cum am afla că un explorator solitar se află acum în Alaska şi găseşte bulgări de aur în serie.” (Alex. Ştefănescu)Număr de vizualizări :1119


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro