Finisaj de expoziţie Adrian Dan

dec. 6th, 2011 | By | Category: Proiecte

Miercuri, 7 decembrie 2011, de la ora 19.00, la Victoria Art Center din Bucureşti , va avea loc finisajul expoziţiei ”Reflexions sur l’espace impossible” a lui Adrian Dan. Expoziţia reprezintă punctul culminant al unui studiu aprofundat al elementelor de estetică şi exprimare plastică, derulat pe o perioadă de 7 ani, în 3 instituţii de învăţământ superior din 3 oraşe diferite: Bucureşti, Viena, Paris. Această expoziţie a fost prezentată pentru prima dată la Paris, în galeriile şcolii Naţionale de Arte Plastice, cu ocazia susţinerii diplomei de master, în faţa unei comisii conduse de Chantal Pontbriand, director de dezvoltare şi cercetare curatorială în cadrul TATE Modern din Londra.


Tematica expoziţiei gravitează în jurul singularităţii demersului artistic, un proces de analiză şi reconstrucţie a spaţiului vizual ce se bazează pe o metodologie a ”întâlnirii”. ”Întâlnirea” poate avea semnificaţii multiple, de la întâlnirea unei structuri aflată într-o situaţie ieşită din comun, întâlnirea cu un element vizual, problematizarea uni element sau a unei relaţii, cum ar fi relaţia dintre text şi imagine. În cadrul acetui sistem complex de relaţionare se naşte ”spaţiul (im)posibil”.

Adrian Dan, născut la 29.08.1985, a absolvit şcoala Naţională Superioară de Arte Plastice din Paris. În Paris şi-a desfăşurat studiile artistice sub îndrumarea profesorului Jean-Marc Bustamante, artist francez de talie internaţională. Anterior a urmat studiile şcolii Naţionale de Arte Decorative din Vienna, sub îndrumarea unui alt important artist contemporan, Erwin Wurm.

Dintre colaborările şi proiectele artistice notabile la care a luat parte menţionăm proiectul de cercetare despre Gherasim Luca, coordonat de Didier Semin, critic de artă şi curator al Muzeului de Artă Modernă al oraşului Paris, o serie de seminarii cu artişti şi critici de talie internaţională în cadrul Kunsthalle Vienna, proiect coordonat de Gerald Matt, directorul instituţiei, sau seminarul organizat de Peter Doroshenko, fost director al Baltic Center for Contemporary Art şi actual director al Pinchuck Art Center.

Număr de vizualizări :1973


2 Comments to “Finisaj de expoziţie Adrian Dan”

  1. argentina dragoi spune:

    Adi,te felicit din toata inima pentru evolutia ta.Este minunat cea ce faci.Numai bine iti doresc.

  2. Ludus spune:

    astazi am auzit de tine dupa multi ani. m-am bucurat sa aflu realizarile tale. ne-am „cunoscut” practic cu o saptamana inainte de a te naste tu, in apartamentul vostru din Constanta. Ma numesc Adi.

Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro