Antologia “Meţeriaşii (foae cu mâini)”, coordonator Răzvan Supuran

dec. 7th, 2011 | By | Category: Agenda de carte

La Editura Casa de Pariuri Literare a apărut antologia “Meţeriaşii (foae cu mâini)”, coordonată de Răzvan Supuran. Antologia de faţă reuneşte texte apărute în revista “Meţeriaşii”, publicaţie de circulaţie limitată, fabricată pe hârtie meşteşugită şi tipărită manual în cadrul Atelierului de Carte de la Muzeul Ţăranului Român.


“Meţeriaşii” este o publicaţie independentă, care îşi propune să trateze exhaustiv tema meşteşugurilor, pentru o corectă descriere a lumii făcute cu mâinile. Intenţia pe termen lung este de a crea o bază de date care să reprezinte materialul de lucru pentru o enciclopedie a meşteşugurilor.

Din punct de vedere tehnic, “Meţeriaşii” este unica publicaţie realizată pe hârtie manuală, care îmbină tehnicile tradiţionale de tipar cu cele industriale. În perspectivă, se doreşte ca obiectul în sine să fie realizat exclusiv manual: o anume reţetă de hârtie manuală şi cele mai bune tehnici de tipar (litogravură, xilogravură, gravură în metal, tipar cu placă fixă, tipar înalt, ilustraţie originală).

Număr de vizualizări :934


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro