„Selected Poems/ Poeme alese” de Dan Verona

dec. 16th, 2011 | By | Category: Postcard

La Editura Contemporary Literature Press, sub auspiciile Universității din București, în colaborare cu British Council și Institutul Cultural Român, a apărut volumul „Selected Poems/ Poeme alese” de Dan Verona. Volumul de poeme „Selected Poems/ Poeme alese” este tradus de studenții MTTLC, Universitatea din București, pe care Dan Verona îi găzduiește cu generozitate la emisiunile de poezie de la miezul nopții de mai mulți ani încoace. Traducerile masteranzilor au fost stilizate de către poeți britanici cunoscuți, în cadrul Proiectului Europeanpoetry pRO.

Volumul „Selected Poems / Poeme alese” de Dan Verona va fi lansat oficial duminică, 18 decembrie 2011, putând fi consultat și descărcat la adresa internet: http://editura.mttlc.ro/dan.verona-selected.poems.html

Spre deosebire de majoritatea scriitorilor români pe care căderea comunismului i-a prins după vârsta de patruzeci de ani, Dan Verona nu a mai publicat poezie după anul 1990.

Născut odată cu izgonirea regelui și proclamarea republicii comuniste, Dan Verona rămâne orfan foarte curând și petrece o vreme la casa de copii. Termină filologia la București în anul 1972 şi Facultatea de Teologie Ortodoxă a Universității din București în anul 2003. A fost redactor la Radiodifuziunea română, și, în prezent, emisiunile pe care le realizează zilnic sunt „Poezie universală” și „Meridianele poeziei.”

Număr de vizualizări :1823


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro